Lasse op zijn plek in de spits bij Ajax

0201vitesse-ajax_schone

Het is even wennen maar Lasse Schöne lijkt zijn plekje in de aanval gevonden te hebben. Als spits voelt hij zich prima op zijn gemak en werd tegen Go Ahead een paar keer gevaarlijk.

‘Ik speelde wel een goede eerste helft als spits denk ik. Dit is pas mijn tweede wedstrijd als spits, er komen veel andere dingen bij kijken. Andere looplijnen bijvoorbeeld, daar moet je even aan wennen. Maar deze positie bevalt me wel.’ weet hij tegenover FOX Sports te melden. Op de vraag hoe hij de wedstrijd vond antwoordt hij:’ We hebben weer drie punten, die hadden we echt nodig. Waar het vaak tegenzit, zat het vandaag een keer mee. Dit geeft wel vertrouwen. We speelden een goede eerste helft, maar de tweede helft was weer slecht. Ik heb er niet echt een verklaring voor. Het is jammer, want we speelden eerst gewoon goed. Als we dat doorzetten dan kunnen we gewoon vaker scoren. Nu bleef het tot de laatste minuut spannend. Dat is doodzonde.’

Bron: Foxsports

Related posts

57 Comments

  1. RonJ64

    Sorry hoor, je bent GEEN Spits, jij hoort op t midden idd, Zivkovic in de spits, nog lengte ook !

  2. 53years4Ajax

    Milik heeft het zelf verkloot met gebrek aan inzet en inzicht. Looplijnen van Milik zijn gewoon heel slecht. Doelpunten in het begin verdoezelen veel.

        1. 53years4Ajax

          Ligt voor grootste deel aan gebrek aan inzicht bij Milik. Het wordt pijnlijk duidelijk waarom hij niet is geslaagd in Duitsland en ik begrijp zijn wens om te mogen blijven ook beter nu.

          1. -THE BULLDOG-

            Oneens…Milik is een prima voetballer heeft ook een neusje voor de goal. Heeft al een paar prima goals gemaakt. Zowel met links als rechts. Ook tegen Shalke legt ie um er schitterend in. Echt un goalgetter, maar hij moet wel goeie aanvoer krijgen.

    1. rickert

      nu is milik ineens kut? wekenlang wordt er gejankt op het beleid van ajax.. hij moest en zou worden vastgelegd.. en nu na een paar verliespartijen is hij de boeman. ik snap niet dat als je een speltype hebt wat op de vleugels gericht is, met 2 vleugelsspelers die met hun goede been op de achterlijn kunnen voorzetten, dat je een spits als schone erin zet. het gaat nergens over. tuurlijk heeft hij een paar handige acties, maar aanvallen over de vleugels, daar kan je wel mee ophouden met schone.. belachelijke keuze.

      1. 53years4Ajax

        Nooit fan geweest van Milik en ik heb ook nooit gejankt over het beleid en ik heb nooit gezegd dat hij moest worden vastgelegd. Ik praat namens mezelf en zoals jij het zegt ….. milik is inderdaad gewoon kut 😉

        1. Ajax1963

          Klopt maar wat vooral opvalt is dat clubs als Heerenveen, 010, Vitesse als ze in de aanval zijn er 4-5 spelers meedoen in het 16 meter gebied en jammer genoeg bij ons naar 1-2 en er weinig of te laat aansluiting is. Maar niet getreurd, dit jaar 2e worden en volgend seizoen een goeie mix van ervaring en jonge spelers. Gaat allemaal goed komen. En dat is weer logisch bij een club zoals AJAX

    2. -THE BULLDOG-

      Nee, Sigthorsson heeft t verkloot voor zichzelf. Niet kwa inzet, maar maakte veel verkeerde keuzes. Ook heel veel kansen gemist.
      Milik mist niet veel kansen maar hij krijgt ze niet.
      Milik heeft un neusje voor de goal. Scoort makkelijk met zowel links als rechts. Hij heeft een goed schot.
      Alleen hij moet wel goeie aanvoer krijgen.
      Tegen shalke scoorde hij fantastisch. Lang geleden dat ik un Ajax spits zo zag scoren.
      Niet nadenken…boem!!!

    1. Nielsz.AFCA

      We hebben niet echt een spits met snelheid , milik aardig snel , maar ik weet niet wat jij onder snel verstaat, met echt snel denk ik aan remy

  3. tscheu

    Belachelijk die kritiek op Milik. 20 jaar en de moeilijkste positie bij Ajax. Doet het veel beter dan Ibrahimovic in zijn eerste jaar. Sigi krijgt jaren krediet en hij nauwelijks. Schandalig!

    1. fafieanie

      iedereen is vrij om zijn mening te geven dus laten wij elkaar dan op een normale manier hierover in discussie gaan. Het is toch wat ze vandaag weerrr lieten zien ajax onwaardig milik deed het toch goed waarom hem dan nu afzeiken kijk over stoffel de schilpad die is echt slecht en vandaag de twee buitenspelers die maar blijven vallen daar word ik kots misselijk van wat een vertoning tegen de onderste kijk dat die mafketel fucke booy zegt lucky ajax??? tuurlijk die rode kaart wad dat terecht???? nee toch psv wint ook steeds met geluk de laatste wedstrijden. met net 2-1 in de laatste minuten nu voetballen ze makkelijker en vrijuit ja omdat ze geen druk voelen.Er is er 1 die achter zijn oren moet krabben en dat is overmars die had zijn kas open moeten trekken er is veel talent maar geen ervaring.

      1. Al53years4Ajax

        Op een normale manier in discussie met termen als stoffel de schildpad en een gemotiveerde mening (al of niet die van jou) is net goed

  4. slm020

    Ik hoor het al de ene week is Milik de spits . Nu word hij weer door de meeste afgeserveerd als spits !! Tegen Az was schonen mega slecht in de spits ! Nu vandaag speelde schonen de 1ste helft prima in de spits en nu is hij de spits ! Belachelijk hij hoort gewoon op het middenveld !! Schonen is ook geen buitenspeler !! Dat hij compleet is ok !! Maar hij word overal neer gezet omdat het bij AJAX te schort aan constante kwaliteit 90 minuten lang !!

  5. toon61

    Schone is toch ook niks man ,geen een schot gelost op het goal bijna ,daarbij is hij zo vlug als dikke stront,,de glorie jaren zijn echt over voor hem ,en voor ons ajax ook .
    Dat met die jeugt is allemaal mooi als je ook goede jeugt hebt die het kan ,deze heikneuter vallen toch grandioos door de mand ,zie de vleugelaanvallers ,er komt bijna niks vanuit ,een voorzet komt er zelden ,dus je hebt ook geen spits nodig .
    Als je dan toch een spts wil zet er dan die van groningen in ,die heb je toch niet voor jan lul gekocht zeker ,bij het tweede scoort hij elke week .
    Daarom wil ook niemand meer naar ajax ,ze beloven vanalles ,maar er komt niks van terecht,dat is geld weg gooien ,ze hebben geld zat in kas ,maar geven geen euro uit ,we worden het lachertje van de competitie ,ik zie dit de komende jaren ook niet echt veranderen .
    Wie is er nu beter geworden ,niemand zelfs slechter ,er zijn er nu weinig ,die ajax waardig zijn ,en dat vinden er veel .
    Vinden jullie het dan zo leuk dat met die jeugt,er moet een gezonde mix zijn met gevorderde voetballers ,en nu niet zeggen die zijn niet te koop ,waarom kan het psv twente az wel ,werkt daar het scoutings apparaat beter ,bij ons in iedergeval niet ,ze kunnen nooit niemand vinden .
    Het euvel zit inhet geld ,dat willen ze niet graag uitgeven ,bij psv lachen ze hun lul uit de broek ,die worden zo vele jaren kampioen achter elkaar ,dank zei het geleuter bij ajax amsterdam .

    1. 53years4Ajax

      Oke dan. Er is maar een oplossing Toon61 for president, Toon61 for trainer, Toon61 for moneykeeper. De jeugt schaffen we af (de jeugd niet). We worden dan op zeker winnaar in de jupiler leaque, hebben we toch een feestje. Toon61 is the boss. Of ben ik nu weer veel te cynisch. Maar ja ….. het is wel een mening :-))

      1. heesch@ajax

        Laat toon61 de jeugt maar doen. Dan laten we de jeugd aan onze helden. Bedankt voor het lachen 53

        1. Al53years4Ajax

          Gelukkig af en toe ander inzicht en soms gelijk gestemd 🙂 maar ….. altijd achter Ajax

    2. AFCA my World

      Zo jammer,al aardig op leeftijd maar nog niks wijzer geworden,wij gaan toch voor de jeugd en misschien nog een Leider met ervaring!

  6. Jari litmanen

    Lasse in de spits!! Waar gaat dit over… Zet Lasse gewoon op het middenveld en Millk in de spits. Andere ploegen spelen beter, omdat ze niet eeuwig de bal in de rondten spelen. Gaat gewoon te traag bij Ajax. Er zit geen diepte in het spel, en als ze diep gaan is de pass
    niet goed. Power in de duels zie ik ook niet. En zet gewoon de spelers op de juiste positie.

  7. godenzonen

    er staan 11 spelers op het veld. maakt mij geen reet uit wie waar staat. gewoon goed voetballe !!!

  8. edje.vak410

    fdb is compleet de weg kwijt met die vreemde opstelling altijd. schone hoort op t middenveld! en dan n spits in de spits graag. en 3 nieuwe verdedigers graag die ajax waardig zijn.

    1. AFCA my World

      De verdedigers zijn over het algemeen redelijk hoor,er mag 1 Leider bij ja, het tegendoelpunt vanmiddag kwam door een fout van Sinkgraven die hoorde daar niet te lopen,maar die moet zijn plek nog vinden,maar ja in een elftal dat niet lekker draait is dat moeilijk!

    2. Al53years4Ajax

      Alleen de verdediging van PSV is minder gepasseerd en alleen de PSV heeft meer goals gescoord.

      1. toon61

        Dus zijn ze veel beter lulletje roze water ,op elk gebied .zelfs johan schrijft het ,ajax is ajax niet meer

        1. Al53years4Ajax

          En zelfs Cruijff zegt dat ieder jong team het leert met vallen en weer opstaan. Ook deze periode heeft hij aangekondigd een tijd terug.

  9. Kevan_S079

    Kishna Milik ElGhazi
    Sinkgraven Serero Klaassen
    Boilesen Viergever Veltman VanRhijn
    Cillessen

  10. Geroldkohlen

    lasse deed het goed, maar hiermee geef je dus wel het signaal af dat de 3 spitsen niet goed genoeg zijn ( op zijn zachts gezegd) anders had nu toch echt wel zivko gestart op zijn minst!

    1. Al53years4Ajax

      Zivco heeft dus duidelijk nog aanpassings problemen ( qua spel en/of mentaliteit) en aan de andere kant is de Boer gewoon zuinig en wil perse geen overbelasting bij hem. Daarnaast is Sigi geblesseerd dus is de spoeling dun.

      1. Geroldkohlen

        zivko heeft er vanavond alweer 2 in het mandje gelegd! dus waarom nu nog langer wachten sinkgraven speelde toch ook meteen! het word tijd dat zivko gaat spelen.

          1. Geroldkohlen

            wat maakt dat uit je moet ze er wel inschieten ongeacht tegen wie je speelt! en zivko staat in de top 3 als topscorer het word tijd voor hem!

          2. Al53years4Ajax

            Oke, bel Frank en vertel dat hij het helemaal fout ziet. Gewoon vol inzetten die jonge jongen, elke wedstrijd vanaf het beginsignaal. Niks overbelasting, niks kans op blessures, niks nieuwe aanpak, de wei in met die jongen en vanaf april met hetzelfde probleem zitten.

Comments are closed.