Persoonlijk machtsvertoon bondscoach reden afwijzing Serero Afrika Cup

1214ajax-utrecht_serero

Naar nu blijkt is persoonlijk machtsvertoon er de oorzaak van dat Thulani Serero door bondscoach Shakes Mashaba buiten de definitieve selectie van Zuid Afrika is gelaten. Iedereen moest zich 2e kersdag melden van Mashaba. Volgens het Zuid-Afrikaanse Soccer Laduma had Serero afspraken gemaakt met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond dat de 24-jarige middenvelder zich pas op 2 januari bij de groep zou voegen. Mashaba kon zich kennelijk niet vinden in die afspraak en twijfelde niet zijn machtspositie te gebruiken en Serero buiten zijn selectie te laten.

Serero geeft op de officiële website van Ajax aan teleurgesteld te zijn dat hij niet voor de Afrika Cup werd opgeroepen, maar dat hij zich vol overgave zal richten op Ajax. ,Ik vind het erg jammer dat ik niet ben geselecteerd. De Afrika Cup is een speciaal toernooi. Ik had graag voor mijn land gespeeld. Nu zal ik de knop omzetten en me helemaal op Ajax gaan focussen. Er komen direct na de winterstop een aantal belangrijke wedstrijden aan. Daar richt ik me op”, aldus Serero.

Ajax heeft in het nieuwe jaar een probleem minder nu het Serero niet hoeft te missen. Serero is onomstreden op de ‘nummer 6 positie’ waar ook Riedewald, Viergever en Zimling uit de voeten zouden kunnen maar tot op heden niet hebben kunnen overtuigen op die positie.

Serero meldt zich begin 2015 weer bij Ajax. Het is de bedoeling dat hij meegaat op trainingskamp naar Qatar.

Related posts

9 Comments

    1. AfcaTenggara

      Sowieso pisvee mag nog even winterkampioen wanen na de winterstop is de 1e plek weer van ons

  1. scen129

    Ik vind het echt jammer ik gun het die jongen om voor zijn land te spelen. Die bondscoach kan meteen opflikkeren serero is een van de beste zuid Afrikaanse voetballers op dit moment naar mijn mening die coach is gewoon dom

Comments are closed.