Ajax wint van Cambuur: 2-4

Ajax heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Cambuur met 2-4 gewonnen. Na een sterke opening van Cambuur stond Ajax na twee minuten al met 1-0 achter. Door doelpunten van Arek Milik(2), Davy Klaassen en Anwar El Ghazi gaan de drie punten toch gewoon mee naar Amsterdam.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Cambuur begon flitsend aan het duel zoals was te verwachten. Na geklungel tussen Moisander en Cillessen stond Ajax na twee minuten al met 1-0 achter. Een foute pass van Ricardo van Rhijn werd niet goed weggewerkt door Moisander en Cillessen die daarbij mekaar in de weg liepen. Steblecki kon daarna simpel de 1-0 scoren en Ajax kon aan de bak. Na twintig minuten stelde Arek Milik orde op zaken. De Pool speelde zich prima vrij en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman van Cambuur. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor Ajax. Na een mooie aanval schoof  Klaassen de bal in het doel en konden beide teams gaan rusten met een 1-2 tussenstand op het scorebord.

De tweede helft begon Ajax beter aan de wedstrijd en dat resulteerde al gauw in de 1-3. Een prachtige aanval werd door Arek Milik afgerond en de Ajacieden kregen daarmee zelfs Frank de Boer in jubelstemming. In de vijfenzevenstigste minuut moest Milik toch nog plaats maken voor Kolbeinn Sigthorsson maar het was uiteindelijk Anwar El Ghazi die via een been van een Cambuur speler de stand op 1-4 bracht. Kort voor tijd kreeg Cambuur nog een strafschop van scheidsrechter Boot die de geblesseerde Makkelie in het laatste kwartier moest vervangen, waardoor Ajax met een 2-4 overwinning vertrok uit Leeuwarden.

Cambuur – Ajax 2-4 (1-2)

‘2 Steblecki 1-0