Ajax verliest met 0-2 van Barcelona en is uitgeschakeld in CL (Incl foto’s)

Ajax heeft vanavond niet weten te winnen van Barcelona. Na een sterke eerste helft gingen de Ajacieden toch met een 0-1 ruststand de kleedkamers in. In de tweede helft had invaller Milik de 1-1 op zijn hoofd maar zijn kopbal raakte de paal. Het was uiteindelijk Lionel Messi die zijn tweede treffer scoorde en de wedstrijd op slot gooide. Door de nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Champions League.

Ajax begon zeer goed aan de wedstrijd en toonde meteen vanaf het eerste fluitsignaal inzet. Na vijfentwintig minuten kreeg Ajax drie kansen om de score te openen. Eerst was het Lucas Andersen die zijn schot zag geblokt en kort daarop kreeg Kolbeinn Sigthorsson de kans op de 1-0 maar hij faalde. De grootste kans was voor Davy Klaassen wiens prachtige schot maar ternauwernood kon worden gekeerd door doelman Ter Stegen. In de vijfendertigste minuut kwam Barcelona toch op voorsprong. Jasper Cillessen werkte een vrije trap van Messi uitstekend zijn doel uit maar op de voorzet die daarna volgde verkeek de doelman zich volkomen. Op de rand zestien greep Cillessen mis en de voorzet van Bartra kon door Messi vrij simpel in het doel worden gekopt.

In de tweede helft kreeg Ajax minder grip op het duel en de wissel van Sigthorsson voor Milik was een logisch vervolg in de zestigste minuut. Kort daarop kopte Milik, uit een voorzet van Serero, de bal op de paal en ontsnapte Barcelona. Een waar slotoffensief van Ajax kwam er niet meer en dat had mede te maken met de rode kaart voor Joel Veltman. De verdediger haalde Messi opzichtig onderuit en dat betekende de tweede gele kaart waardoor Veltman vroegtijdig kon gaan douchen. In de slotfase was het opnieuw Messi die scoorde uit een voorzet van Pedro en de wedstrijd definitief op slot gooide. Door de nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Champions League en kan het zich gaan richten op de derde plek die recht geeft op Europa League voetbal.

Ajax – FC Barcelona 0-2 (0-1)