Ajax zakt na prima start ver terug tegen Eagles maar wint

Ajax heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van Frank de Boer schoot uit de startblokken, speelde Go Ahead de eerste twintig minuten helemaal, maar verzuimde meer dan één keer te scoren. Toen Ajax gas terug nam kwamen de Eagles helemaal terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam het in de tweede helft nog goed, mede door fouten in de Deventer defensie. Uiteindelijk werd het 3-1.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Frank de Boer had zijn elftal voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op diverse plaatsen gewijzigd ten opzichte van het team dat afgelopen dinsdag in Nou Camp startte tegen Barcelona: Stefano Denswil kreeg de voorkeur boven Niklas Moisander links in het centrum en en Jairo Riedewald verving Nick Viergever als controleur op het middenveld. Anwar El Ghazi en Arkadiusz Milik mochten in de aanval starten, in plaats van Ricardo Kishna (niet fit) en Kolbeinn Sigthórsson. „Hij doet het goed op de training en Kolbeinn heeft de afgelopen weken veel gespeeld”, was de uitleg van De Boer.

Ajax startte fel en zette Go Ahead direct vast. Dat resulteerde direct in enkele kansen. Anwar El Ghazi zette Ajax na tien minuten op voorsprong nadat Arek Milik de paal had geraakt. Een grote overwinning leek in de maak maar Ajax verzuimde het overwicht uit te drukken in doelpunten. Milik (schot over en schot op doelman Cummins) en Klaassen (schot van dichtbij op de keeper), lieten kansen liggen. Toen de storm ging liggen kroop de ploeg uit Deventer uit de schulp en had bijna direct succes met een verre knal op de lat van Deniz Türüc. Toen even later Riedewald opzichtig in de fout ging lanceerde Sanders Duits de op snelheid liggende Fernando Lewis. Ricardo van Rhijn was te laat: 1-1. Toch was de grooste kans voor rust voor Ajax. Lucas Andersen gaf een prima pass op El Ghazi die van dichtbij z’n tweede moest maken, maar de bal volledig verkeerd raakte.

Van Rhijn stond aan de basis van de 2-1 met een scherpe voorzet op Milik. De Pool liet zien een echte killer te zijn: 2-1. De wedstrijd leek daarmee in een impasse te zitten. Go Ahead was dichtbij een treffer maar Cillessen tikte de bal knap uit de bovenhoek. Een verdedigingsfout van invaller Alex Schalk hielp Ajax in het zadel: Lasse Schöne benutte simpel het buitenkansje: 3-1.

Ajax-Go Ahead 3-1 (1-1)
10. El Ghazi 1-0