Ajax A1 speelt gelijk tegen Barcelona: 2-2

Ajax A1 heeft vanmiddag in de UEFA Youth League met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Het zag er overigens lang naar uit dat de Ajacieden de drie punten mee zouden nemen naar Amsterdam. Ajax overklaste Barca in de eerste helft en ging dan ook door doelpunten van El Idrissi en Van Bruggen (penalty) rusten met een 0-2 voorsprong. Nadat Leyder in de tweede helft een rode kaart had gekregen kantelde de wedstrijd en mede door een blunder aan Ajax-zijde kwam Barca alsnog langszij. Dat Ajax uiteindelijk niet verloor dankt het aan keeper Groothuizen die in de slotminuten een knappe redding in huis had.

Opstelling FC Barcelona: Onana, Palencia, Quintillà, Tarín,, Vilanova, Sarsanedas, Enguene, Carbonell, Juan Antonio (46. Arjona), Cantalapiedra (46. Chendri), Padilla

Opstelling Ajax: Groothuizen, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani, Savastano, Leyder, Nouri, Van de Beek (83. Dankerlui), Muric (69. Bergsma), El Idrissi, Cerny (79. Clement).