There are no ads, please add some


Twente en Ajax houden elkaar in evenwicht: 1-1

Ajax is er niet in geslaagd het uitduel tegen FC Twente te winnen. In de Grolsch Veste werd het uiteindelijk 1-1.

Klik HIER voor het fotoverslag van dit duel!

Na zeventien minuten voetbal nam Twente de leiding in eigen huis. Jesus Corona kapte Thulani Serero uit en verraste Ajax-goalie Jasper Cillessen in de verre hoek. Die treffer was op dat moment verdiend, omdat Twente sterk begon. Ajax stelde daar voor de rust slechts één goede kans tegenover; Kolbeinn Sigthorsson haalde hard uit, maar stuitte op Twente-doelamn Nick Marsman.

Na rust kwam Ajax beter uit de startblokken en nam het initiatief. In de 52e helft was Lasse Schöne dichtbij de gelijkmaker maar zag zijn vrije trap van 33 meter uiteen spatten op de lat. Even later schoot de Deen voorlangs. Twintig minuten voor tijd raakte Ajax nogmaals het aluminium; Davy Klaassen had pech dat zijn schot van dichtbij op de paal belandde. De gelijkmaker hing in de lucht en viel twintig minuten voor tijd; Ricardo Kishna bediende Sigthorsson, die al struikelend scoorde: 1-1. Milik verving de IJslander direct na de goal. Ook Kishna ging eruit. Anwar El Ghazi was zijn vervanger. Twaalf minuten voor tijd moest ook Thulani Serero eruit. De Deen Niki Zimling kwam in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Zuid-Afrikaan. Gescoord werd er niet meer.

FC Twente-Ajax 1-1 (1-0)
17. Corona 1-0
71. Sigthorsson 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 30000
Kaarten:
Geel: Castaignos (Twente) en Veltman (Ajax)

Opstelling FC Twente:
Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Ziyech, Mokotjo (’88 Engelaar), Corona (’46 Mokhtar), Castaignos, Miyaichi (’62 Kusk)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nick Viergever, Niklas Moisander, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Lucas Andersen, Thulani Serero (80. Niki Zimling), Davy Klaassen, Ricardo Kishna (72. Anwar El Ghazi), Kolbeinn Sigthorsson (72. Arkadiusz Milik), Lasse Schöne

Klik HIER voor het fotoverslag van dit duel!


Gerelateerde posts

8 reacties

 1. -THE BULLDOG-

  Terechte uitslag. Twente heer en meester in de eerste helft. Ajax goed en knap terug geknokt naar 1-1. Ajax was 2e helft beter. We hadden nog pech met Shøne op de lat en Klaassen hard op de paal. Ik heb vertrouwen…het komt goed!!!

  1. lezerGP

   Maar wat komt er dan precies goed? Het is toch een drama, al die matige wedstrijden achter elkaar? Heer en meester in machteloosheid.

   1. -THE BULLDOG-

    Dit seizoen… Her komt allemaal goed. Vergeet niet dat wij aan t begin van t seizoen veel belangrijke goeie spelers zijn kwijtgeraakt. Dus dit team moet met nieuwe spelers weer gaan bouwen zodat t weer een geoliede machine wordt. En daar heb ik vertrouwen in. Ook hebben we al behoorlijk wat goeie tegenstanders gehad. (Feijenoord-Psv-Pec-Vitesse-Az-Groningen en Twente). Dat zijn allemaal clubs die in de top 8 eindigen. De kleintjes moeten wij nog krijgen. Tegen Nac bijv. maakte we er al 6. Dusss…het komt goed!!

 2. En Un Momento Dado

  Nog nooit zo’n slecht en inspiratieloos Ajax gezien als in dit seizoen. Tikkie terug en tikkie breed wordt tot religie verheven. Misschien dat Frank en Marc eens wakker worden als ze dit jaar geen Europees voetbal halen?

  1. jacq64

   Zet daar gewoon een verbod op. Alleen onder druk mag een bal terug. Op straffe van wissel. Verder mag je alleen VOORUIT spelen. Dat lukt gvd ploegen als Zwolle en Cambuur ook!

 3. Michielafca

  Maar ben ik de enige die denk dat Ajax in de winterstop echt wel gaat ingrijpen als dit zo doorgaat? Ik merk namelijk echt dat bepaalde posities niet goed bezet zijn. En zeker op het middenveld mis je echt een technisch begaafde speler, een soort Eriksen. Van mij mag die Sinkgraven echt komen in de winterstop. Ik snap dat we aardig wat middenvelders hebben, maar een jongen als Duarte bijvoorbeeld voegt ook niets toe. Serero, Andersen en Klaassen zijn momenteel de beste ‘middenvelders’. Sinkgraven kan er dus echt wel bij. En Zivkovic had ik ook allang een kans gegeven in het eerste. Scoort ook vaak genoeg in de JPL, de laatste weken.

Reageren is niet mogelijk.