There are no ads, please add some


Ajax en PEC delen de punten

In de achtste speelronden kwam PEC Zwolle bij Ajax op bezoek. De ploeg van trainer Jans was van plan om vanaf de eerste seconde Ajax volledig onder druk te zetten.

PEC begon de wedstrijd inderdaad vol op stoom en Jasper Cillessen wist in de tweede minuut al een bal te keren. In de zestiende minuut ontstond er paniek in de verdediging van Ajax toen een hoekschop voor het doel langsging en iedereen de bal miste. De PEC-speler Saymak moest in de vierentwintigste minuut geblesseerd het veld verlaten nadat hij Nicolai Boilesen torperdeerde. Hij werd vervangen door Lukoki.

Kolbeinn Sigthórsson vergat te scoren na een mooie pass van Andersen en na de doeltrap die hierop volgde leverde  Ricardo van Rhijn de bal in en weer ging de bal onaageroerd voorlangs. In de dertigste minuut probeerde Kolbeinn Sigthórsson met het hoofd te scoren maar de bal ging weer net naast. Twee minuten later maakte Broerse hands en kreeg Thomas geel. De vrije trap van Lasse Schöne ging maar net over.

Doordat Ajax meer druk ging zetten werd PEC teruggedrongen en was Rienstra genoodzaakt een overtreding te maken op Davy Klaassen en dat leverde hem geel op. Ook Niki Zimling kreeg geel.

In de tweede helft begon Ricardo Kishna voor Nocilai Boilesen en Nick Viergever voor Niki Zimling. Nog meer druk van Ajax en in de drieenvijftigste minuut ramt Lasse Schöne de bal recht in de handen van keeper Hahn.

De grootste kans kreeg Kolbeinn Sigthórsson toen hij de bal via een mooie pass van Ricardo van Rhijn op de lat tikte.  In minuut negenenzestig kwam Anwar El Ghazi in het veld voor Lasse Schöne. Eén minuut later trok Davy Klaassen Lukoki onderuit en dat leverde hem geel op.

Ruim in blessure tijd maakte Davy Klaasen nog een mooie actie en na terugleggen op Ricardo Kishna besloot deze de bal hoog over te schieten. Eindstand 0-0.

Klik hier voor het fotoverslag

Kaarten:

Geel: Niki Zimnling, Davy Klaassen (Ajax). Ryan Thomas Ben Rienstra (PEC)

Opstelling Ajax:
Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen(46 Nick Viergever); Davy Klaassen, Niki Zimling(46 Ricardo Kishna), Thulani Serero; Lasse Schöne(69 Anwar El Ghazi), Kolbeinn Sigthórsson, Lucas Andersen

Opstelling PEC:

Hahn, Hinthum, Broerse(46 Sainsbury), Werff, van Polen; Lam(88 Lam), Rienstra; Thomas, Drost, Saymak(24 Lukoki); Necid

 


Gerelateerde posts

41 reacties

 1. Bastoflex

  Al 4 jaar lang heeft fdb geen antwoord op zeer verdedigend ingestelde tegenstanders. Zal niet treuren wanneer we een nieuwe coach krijgen.

   1. Velibor

    Nou die Bastoflex heeft wel een beetje gelijk wat betreft verdedigende tegenstanders want we maken allang niet meer het spel zoals eerder maar FdB hoeft van mij echt niet weg net zomin als iemand die het niet met jullie eens is en kritiek mag toch ?

     1. SchweizerAjaxfan

      nog altijd dezelfde 😉 toch leuk dat je het nog even ‘probeert’ hier.

     2. al51years4Ajax

      Ik heb al aangegeven dat ik blijf zolang Ajax1 geen nieuwe app. Heeft. Ze kunnen dus doneren, dan komt die app sneller en zijn ze van mij verlost. Verder is het een perfect stel om eens heerlijk tegenin te gaan. Ze happen vrij snel, zitten redelijk snel hoog op de kast en tegelijkertijd zien een aantal ook wel de logica van mijn bijdrage in.

     3. Velibor

      Pff,niemand hoeft zich als Ajax supporter de mond laten snoeren door een gefrustreerde meneer met een grote muil die tijd : das war einmal

     4. al51years4Ajax

      Dus nu ben ik de frustie met een grote mond. Tsja, ……. Ik heb het al eerder aangegeven, je moet hier blijkbaar meehuilen met de wolven anders hoor je er niet bij. Je moet de wereld niet gaan omdraaien Velibor en dat Duitse …… heel erg ongepast jongen en heel verkeerd.

     5. Velibor

      Bedoel die Anton maar dat terzijde , ben al sinds klein jochie voor Ajax en ja ook zo’n mafkees die niet naar studio sport keek als ze verloren maar als ze slecht spelen mag daar van mij nu best wat van gezegd worden want ben niet zo’n ja-knikker meer omdat er Ajax op staat. Sigi heeft het nu gewoon ff niet en misschien wordt dat ook niet meer wat dus zou zeggen probeer eens wat anders in de spits.

     6. al51years4Ajax

      Ok 🙂 staat op de app onder mijn reactie vandaar. Blijft wel: geen Duitse verwijzingen joh, is niet goed 🙂

  1. antonajax

   Blokkeren dit account! We hebben de laatste jaren ALLES te danken aan fdb en het technisch hart! Schaam je met deze opmerking!!!

  2. Toppertje

   Wat een onzin. Ajax heeft juist moeite met ploegen die druk zetten. FdB verdient alle credits die er maar zijn voor de prestaties die hij geleverd heeft.

  3. Sjapie

   Alleen met voldoende kwaliteit kan je zo’n tegenstander echt kapot spelen. En dat hebben we al een hele poos niet meer. Dus dat ligt echt niet alleen aan Frank.

  4. ajacied-14

   Ik deel em niet maar hin mag zijn mening geven. Daarnaast is hij ook nog aardig onderbouwd. Dus blokkeren slaat helemaal nergens op

   1. antonajax

    Wat is er aan onderbouwd dan? Iedere tegenstander van Ajax op eredivisie niveau is verdedigend ingesteld.. Dus de onderbouwing snap ik niet maar dat zal wel aan mij liggen. Verder respecteer ik ieder zijn mening maar dit is geen mening hebben maar gewoon een domme opmerking van iemand die misschien(net als ik wel een beetje) gefrustreerd is over de uitslag

 2. DanielenRico

  Frankie!!! Waarom heb je Milik er niet in gezet. Je ziet toch zelf dat Sigi slecht speelt.

 3. jacq64

  Sigi werkt zich en slag in de rondte, en als we een spits nodig hadden die overal opduikt dan was hij de ideale spits. Maar we hebben een spits nodig die gevaarlijk is in de 16. En dat is Sigi niet. Respect voor zijn werklust, maar niet de man die we nodig hebben.

  1. Heutink

   Sigi werkt helemaal niet! Dat is juist waar ik me zo aan erger!!!!!! Hij doet geen zak

   1. jacq64

    Huh? We hebben het over die stevige blonde, die zich steeds terug laat zakken en dan de bal naar de tegenstander kaatst. Dat is juist zijn probleem, hij loopt te veel! En is dan niet meer scherp voor het doel.

    1. Heutink

     Ik vind juist dat hij teveel blijft hangen achter de laatste linie waardoor de tegenstander over het algemeen overtal heeft en dus makkelijk uit te verdedigen.. Moeilijke kwestie dit.

 4. Long Hill

  Frank was aan de paddo’s vandaag.
  Na afloop zegt hij in een interview met de NOS: “In de tweede helft bracht ik Thulani Serero erin”.
  Maar die deed al vanaf het begin mee.

  Vuilnisman….

 5. EvdB

  En daarvoor heb je dan een seizoenkaart. Geen passie, maar plichtmatig voetballen, een enkele uitzondering daargelaten. Laat de heren eens kijken naar bijv. Cambuur. Als je met zoveel passie en inzet speelt als zulke clubjes zal kwaliteit pas de doorslag geven. Niet zo slap als vandaag met weer die prutser van Sigthorsson als spits. Wat een tranendal.

 6. rekel23

  Was weer een drama om te zien en Pec groeien in de wedstrijd.
  De wissels in de rust kan tactisch zijn maar Zimling was nu echt niet de slechtste en bracht tenminste nog gevaar met zich mee. Khisna liep wederom als een sloffende ouwe man over het veld en ging elk duel uit de weg. Sterker nog bij elke aanval naar binnen trekkend en juist zo de boel nog meer vast zette, terwijl er juist ruimte gecreerd moest worden.
  Sorry maar het was beneden maat voor Ajax.

 7. AFCAoostNL

  Het is te makkelijk om sigi de schuld te geven, het ligt aan het team. Er wordt gewoon te weinig gecreëerd en te behoudend gespeeld en als niet iedereen door het gaatje gaat is er gewoon te weinig kwaliteit als je zo tegen Zwolle speelt.

  1. al51years4Ajax

   Tempo lag inderdaad net een tandje te laag. Er wordt al veel meer naar voren gespeeld als kort geleden, nu die versnelling en alles valt op zijn plek.

 8. f-side64

  ik snapte niet dat el ghazi er in kwam ipv a.milik en wanneer krijgt r. zivkovic nu eindelijk eens 1 kans van fdb

  1. al51years4Ajax

   Sjeune moet nog uitkijken met zijn lies, vandaar de wissel uit voorzorg. Sjeune eruit is el Ghazi erin.

   1. f-side64

    ja logisch 51 maar wanneer word fdb echt wakker omtrent de spits positie dus 1ste keuze a. milik 2de r. zivkovic 3de k.sigthursson.

    1. al51years4Ajax

     Zivko zal voorlopig nog geen 1e of 2e keus zijn. Hij moet eerst nog verbeteren wordt duidelijk aangegeven. Misschien tegen Urk.

     1. f-side64

      nou veel minder dan siggi is hij niet alleen jonger en ik dacht dat ons ajax ren bravour team is dus waag het eens met ziv lukt het niet kan hij als invaller gebruikt worden want siggi komt mij en inmiddels veel meer ajax fans dus danig de strot uit.

     2. f-side64

      en dan nog iets vermeer werd ook afgeserveerd ten faveure van cillissen dus waarom niet die ijslander ?

     3. al51years4Ajax

      Ben benieuwd wat jij doet met een bal die met 70 km per uur op je af komt 🙂 die kan dan ook wel eens net verkeerd op je pantoffel komen. Hoeveel goals worden er gescoord met het scheenbeen, onderbeen etc. M.a.w. Volkomen verkeerd geraakt. Sigi heeft de pech dat het kwartje net de andere kant opvalt.

Reageren is niet mogelijk.