Jong Ajax legt hekkensluiter over de knie: 2-1

Jong Ajax heeft de koppositie in de vierde periode verstevigd. Thuis werd Achilles’29 na een achterstand verslagen: 2-1. In de openingsfase domineerden de Ajacieden. Meleg en Becker kregen kansen, maar zonder succes. Na ruim een half uur werd de volgende grote kans genoteerd: Andersen raakte de paal. Aan de andere kant kreeg Boean een grote kopkans. Zijn inzet van dichtbij ging echter naast.

Na rust kwam Achilles’29 via Hendriks op 0-1. Met een mooie krulbal schoot hij raak. Even daarvoor bracht hij overigens een gemakkelijkere kans om zeep. Jong Ajax reageerde snel na de achterstand tegen de hekkensluiter. Topscorer Meleg scoorde zijn zesde sinds de winterstop en zette de thuisploeg zo op 1-1.

In de 71ste minuut kwam Jong Ajax op voorsprong. Andersen passeerde wat tegenstanders en schoot op doel. Via een verdediger ging de bal binnen: 2-1. Daarna verzuimde Jong Ajax verder uit te lopen op De Toekomst. Vlak voor tijd kwamen ze nog goed weg toen de Groesbeekers de lat raakte.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Tete, Kuipers; Lobotka, Andersen, El Hasnaoui; Becker, Meleg, Sana

Opstelling Achilles ’29: Hengelman; Schouw, Rijnbeek, Zeller, Verhoeven, Van de Groes, Smits, Raja Boean, Thoone, Van Bochoven, Hendriks