Ajax met groot gemak langs IK Start: 4-0 Incl fotoverslag!

Ajax heeft zonder al te grote inspanning de tweede ronde van de UEFA-cup bereikt. Ajax won thuis in de ArenA met 4-0 van het Noorse IK Start. De eerste wedstrijd eindigde al in een 5-2 zege voor de Amsterdammers. Marcus Rosenberg scoorde twee maal. De andere treffers kwamen op naam van Grygera en Babel.

Ajax trad aan zonder een groot aantal basis-spelers. Zo bleven John Heitinga, Ryan Babel en Roger op de bank en mochten Wesley Sneijder, Urby Emanuelson, Gabri, Mauro Rosales, Maarten Stekelenburg het duel zelfs vanaf de tribune bekijken. Toch stond er een volwaardig Ajax-elftal aan de aftrap. Van de elf die starten waren alleen Olaf Lindenbergh, Dennis Gentenaar en Tom de Mul geen regelmatige basis-spelers. Juist De Mul was in de eerste helft uitblinker met enkele fraaie acties op de rechtervleugel.

Ook Marcus Rosenberg was zeer gedreven. Rosenberg, eigenlijk centrumspits, maakte in de zesde minuut de openingstreffer en zorgde in de 25e minuut ook voor de 2-0. Grygera vergrootte de marge in de 43e minuut tot drie door de bal fraai aan te nemen en fantastisch binnen te pegelen. Babel mocht het na rust in plaats van Huntelaar als centrumspits proberen. Hij maakte in de 68e minuut het vierde doelpunt van Ajax.

Volgende week dinsdag is de loting voor de tweede ronde van de UEFA-cup.

Ten Cate kijkt tevreden toe vanaf de Ajax-bank

In de tweede helft verhuizen we naar de lange zijde waar we zien dat Ajax gas terug neemt