Ajax in Waalwijk naar play-offs

Via een 2-4 overwinning op RKC heeft Ajax zich vanmiddag in het nieuwe uittenue verzekerd van play-offwedstrijden om een plaats in de Champions League. Tegenstander zal in een best-of-three rivaal feyenoord zijn.
Anthony Lurling bracht de Waalwijkers nog wel op voorsprong, maar met een afstandschot zorgde Johnny Heitinga niet veel later voor de gelijkmaker. Nog voor rust bracht Klaas-Jan Huntelaar Ajax op voorsprong. Hij benutte de penalty die werd gegeven na een handsbal van RKC-verdediger Stephane Keller. Die kon met zijn tweede gele kaart op zak tevens voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Amper vijf minuten na rust besliste Nourdin Boukhari (al na twaalf minuten ingevallen voor de geblesseerde Rosenberg) de wedstrijd, waarna ’the Hunter’ even voor het eindsignaal voor alweer zijn 33e doelpunt van het seizoen tekende. In de slotminuut maakte Tim Peters er na een prima actie nog 2-4 van, maar dat was alleen nog belangrijk voor de statistieken.