Ajax krijgt psv er niet onder

Vooral na rust wisten beide aanvalslinies er een echte topper van te maken, maar desondanks bleven Ajax en psv vanavond in de Arena doelpuntloos in balans. In de eerste helft was het spel matig en hadden de doelmannen het rustig. Gomes moest desondanks al vroeg reddend optreden bij een inzet van Steven Pienaar, en Timmy Simons schoot voor psv op de paal.

Alle bomen rondom de ArenA zijn plots gekapt. De lampjes kwamen slechts met een trein vol

Opkomst van de gladiatoren

Wat fakkels op Zuid 2e ring

p$v trapt af

Beide opstellingen

In het eerste kwartier na rust was Rosenberg tot drie keer toe dicht bij een treffer, maar de Braziliaanse psv-goalie redde keer op keer bekwaam. Farfán zag zijn schot – de enige mogelijkheid van psv na rust – over het doel vliegen.

Het 0-0 gelijkspel was een vrijwel unieke in de historie van deze topper. De enige keer dat het sinds de invoering van het betaalde voetbal 0-0 werd tussen Ajax en PSV was op 4 september 1960. Dat was toevallig ook in Amsterdam.

Ajax blijft na de 0-0 stevig op de vierde plaats staan. Nummer vijf FC Groningen verloor zaterdag in Den Haag met 2-1. Heerenveen en FC Utrecht zouden op vier punten van Ajax kunnen komen.

Alex heeft handen en voeten nodig om Klaas Jan Huntelaar af te stoppen. Deze actie kost hem een gele kaart